Team building

STAŢIUNEA VATRA DORNEI reprezinta destinatia ideala pentru a evada din cotidianul traseelor turistice clasice, puteti încerca ineditul turelor de aventura şi, privit din alt unghi, frumoasele peisaje ale muntilor Calimani, Giumalau, Rarau, Bistritei si Suhard. Turismul activ si de recreere ofera ambianta necesara destinderii prin practicarea diferitelor forme care completeaza o simpla drumetie montana. Peisajele si traseele turistice sunt abordate din alt unghi, folosind alte capacitati fizice, decât simplul mers pe jos, perspectiva fiind cu totul inedita.

Complexitatea si dificultatea practicilor se rezuma în final la optiunea directa si stricta a turistilor, functie de vârsta, capacitate fizica sau sanatate, antrenament si cunostinte în domeniu sau nu. Cel mai bun exemplu il constituie persoanele care au depasit cu vrednicie varsta de 60 de ani si care au terminat cu bine traseele propuse, facand obiectul discutiei unor alte ture mai dificile si mult mai complexe.
Dar pentru că „vorba lunga, saracia omului” iata ce va putem oferi ca alternative pentru sejurul pe care ati ales sa-l petreceti cu noi:
CLIMB HOBBY

  • Stanca Alpina Dorna 1 (escalada, coborare pe funicular, rapel)
    Aflata in statiunea Vatra Dornei, (15 min pe jos din centru) stanca alpina Dorna 1ofera posibilitati multiple doritorilor in initiere alpinism. Se asigura echipament profesional de protectie: corzi, hamuri, carabiniere, casti, etc. Initierea reprezinta modul de efectuare a nodurilor, legarea in coarda, sisteme de asigurare si autoasigurare, rapel si ascensiune pe corzi Durata aprox: 4 – 5 ore.

ESCALADA SI TEHNICI ALPINE

  • Stanca Rusca (escalada si bouldering ) – 13 km. Vatra Dornei – grup 1 – 6 persoane + transport echipament si ghizi
  • Pietrele Doamnei – Masivul Rarau – (escalada si alpinism) –grup /1 – 6 persoane + transport echipament si ghizi.


Traseul turistic este desfasurat pe verticala unei stanci utilizand tehnici specifice alpinismului. Grad scazut de dificultate, garantia parcurgerii unor peisaje inedite. Lungimea traseelor variaza de la 20 m la 80 m.

PLIMBARE CU BARCA PE BISTRIŢA (3 -15 pers): râul Bistrita, ture de 1 zi sau 2 zile de cate 4-5 ore/zi. Functie de adancimea apei, plecarea se poate face din centrul statiunii Vatra Dornei, sau din Cheile Zugreni.
(min. 3 pers) – functie de lungimea traseului.
Placerea de a te plimba pe carari de ape în ambianta deosebita, placerea unei odihne binemeritate pe malul apei la un foc domol cu iz de fum si slanina perpelita.

VIA FERRATA
Traversarea raului Dorna pe 2 cabluri paralele în plan vertical.
Ambitia de a reusi si a învinge propriile temeri si curajul pentru a încerca senzatii posibile numai sub o îndrumare avizata. „Atelierelul” de via ferrata este montat chiar în centrul statiunii Vatra Dornei si constituie deliciul multor turisti sositi. Se asigura echipament profesional de protectie: corzi, hamuri, carabiniere, casti, etc.

PAINT BALL
Acesta este un sport de intarire a caracterului, in care jucatorii invata despre spiritul de echipa, castiga incredere in ei insisi, dezvolta abilitati de lideri si se distreaza, eliberandu-se in acelasi timp de stres. Din ce in ce mai mult, marile companii descopera beneficiile participarii personalului si conducerii firmei la astfel de jocuri, in locul traditionalelor picnicuri. Paintball este un sport interesant, si mai presus de orice, inseamna distractie! Este o oportunitate de a uita de responsabilitatile cotidiene si de a regasi gustul distractiei. Cand adrenalina incepe sa creasca nu poti sa nu te indragostesti de fiorul jocului!

PIERDUŢI ÎN NOAPTE + TIROLIANA
Exerciţiul reprezintă parcurgerea unui traseu sinuos cu obstacole in care membrii unei echipe sunt legati la ochi coordonarea fiind facută de şeful echipei (nelegat la ochi). Participanţii se vor tine de mână. La capatul acestui traseu participanţii vor fi dezlegati la ochi şi vor traversa o vale cu ajutorul unei tiroliene, Gradul de dificultate este mediu. Oprirea este calculată să se efectueze gravitaţional cu un minim efort din partea unui coechipier asistat direct de un trainer.

TEAM FORCE
Parcurgerea unui traseu de aproximativ 30 m lungime de-a lungul căruia sunt 2 obstacole:

  • plasa de paianjen (5 m înălţime, 2,5 m lăţime, cu ochiuri de 20/20 cm) – plasa este montată între 2 arbori.
  • via ferrata – traversarea unei porţiuni de traseu utilizând 2 corzi statice montate paralel în plan vertical la o inalţime de aproximativ 1,5 m de sol. Echipele vor fi din 10 – 12 persoane. Coechipierii vor asigura (asistaţi de trainer) pe parcursul traseului partenerul aflat în exerciţiu.

CULEGATORUL DE PERLE
Este un exerciţiu la care trebuie sa participe toata echipa. Reusita este garantată doar de colaborarea între membrii echipei. „CULEGĂTORUL” este ancorat la aprox 1,5 m de sol cu ajutorul unor scripeţi şi trebuie condus cu ajutorul a 3, 4 corzi orizontale să culeagă mai multe obiecte situate într-un anumit perimetru.

MLAŞTINA + ŞENILA
Este un exercitiu prin care cate 10 coechipieri vor avea de parcurs un traseu in care:

  • mlaştina: deplasarea se face strict pe rigle din lemn sau caramizi (mari din lemn), cel din urma fiind obligat a transnite catre cel din faţă elementul răms liber în spate
  • şenila: deplasarea se face pe două scanduri ce imita doua schiuri pe care se aşează cu picioarele coechipierii. Cu ajutorul unor corzi ce sunt legate de scanduri şi ţinute în mâini şi prin păşire concomitentă coordonată, trebuie parcurs un traseu cu curbe, inclusiv întoarceri.


Comments are closed.